Právě si prohlížíte aplikaci, která je ve stavu pískoviště. Můžete procházet její zdrojový kód, doplňovat předpisy a řešit problémy na githubové stránce s issues. Zatím je aplikace zcela v zárodku, tak prosím samo přiložte ruku k dílu. ×
Výběr úplného znění
Tento dokument je aktuálně účinným zněním. ×
Úplné znění předpisu, který vydal republikový výbor,
schváleného usnesením ze dne , sp. zn. 2010-08-12,

Zahraniční strana

znamená politickou stranu působící v zahraničí nebo jejich spolek, organizaci se zahraničním prvkem nebo politickou stranu v ní působící nebo jejich spolek.

Zástupce pro zahraničí

znamená člena strany, buď zástupce strany podle stanov (předseda strany nebo člen předsednictva, kterého předsednictvo pověřilo) nebo podle předpisu o zřízení komisí a odborů (vedoucí zahraničního odboru) nebo člena zahraničního odboru, který byl k jednání pověřen nebo zplnomocněn.

Závazná smlouva

znamená smlouvu se zahraniční stranou, ze které vznikají České pirátské straně vymahatelné závazky. Smlouvou nikdy nevznikají závazky přímo členům strany.

Pravomoc a působnost

§1 Působnost zahraničního odboru

Zahraniční odbor vykonává správu stranických věcí (§3 ZřKO) zejména

Zahraniční politika

§2 Působnost

(1) Působnost zahraničního odboru sestává z jednání se zahraničními stranami jménem České pirátské strany, komunikace s nimi a přinášení jejich osvědčených nápadů (§5(2) ZřKO).

(2) V uvedené působnosti jedná výlučně zahraniční odbor ve spolupráci s předsednictvem.

§5 Dělba nákladů u zahraničních aktivit

(1) Při aktivitách se zahraničními stranami se náklady přiměřeně rozdělí.

(2) Kde to lze, pracuje zahraniční odbor s dobrovolníky. Jinak má zahraniční odbor v souladu s předpisy České pirátské strany o rozdělení financí a předpisy finančního odboru nárok na proplacení nezbytných nákladů při realizaci svých úkolů z rozpočtu České pirátské strany.

Smlouvy

§6 Uzavírání mezinárodních smluv

(1) Text smlouvy schvaluje za Českou pirátskou stranu výlučně alespoň jeden zástupce pro zahraničí, který ji rovněž podepisuje.

(2) Závazné smlouvy se podepisují s výhradou ratifikace republikovým výborem. Ten se před ratifikací nejprve usnese, zda smlouvu nepředložit celostátnímu fóru.

(3) Tato ustanovení nevylučují přísnější proceduru smlouvou předvídanou.

§7 Smluvní dualismus

(1) Ratifikované závazné smlouvy, které předvídají vznik závazků členům, provede republikový výbor nebo celostátní fórum vydáním předpisu.

(2) Ustanovení ratifikované smlouvy, která je v rozporu s pramenem vyšší právní síly, se neprovedou.

Vztahy k ostatním orgánům

§11 Republikové předsednictvo

§13 Mediální odbor

Zahraniční odbor posílá mediálnímu odboru výsledky své činnosti k publikaci v systémech strany, kde sám nemůže publikovat, spolupracuje na tiskových zprávách, překládá cizí tiskové zprávy vysoké relevance pro Českou pirátskou stranu a připravuje prezentaci zahraničních návštěv.

§14 Technický odbor

Zahraniční odbor usnadňuje komunikaci se zahraničím v oblasti technických systémů, především s těmi pirátskými stranami ve světě, které používají stejný technický model. Technický odbor plní požadavky zahraničního odboru, které podmiňují dobrou komunikaci se zahraničními stranami, veřejností, členstvem a ostatními orgány a výkon jiných pravomocí zahraničního odboru.

§15 Programové komise

Zahraniční odbor zajistí, aby se na jednáních se zahraničními stranami týkajících se politiky strany mohl podílet i zástupce příslušné programové komise.

Závěrečná ustanovení

§16 Provedení

Tento předpis provede zahraniční odbor.